Waterschap Drents Overijsselse Delta Beheer Watersysteem en Dijken

Coördinator incident- en calamiteitenplannen

De functie

Als Coördinator ga je aan de slag met de crisisbestrijdingsplannen en protocollen van de afdeling beheer watersysteem en dijken. De afdeling beheer watersysteem en dijken is verantwoordelijk voor het actueel hebben en houden van de plannen. De uitvoering van deze plannen is belegd binnen de crisisorganisatie van het waterschap.  Jij draagt zorg voor het opstellen, implementeren, evalueren en bijstellen van deze plannen in met name de koude fase van de bedrijfsvoering maar je hebt ook een rol in aanloop naar een mogelijke crisis.

Je verbindt de kerndoelen van het waterschap onder andere op het gebied van waterveiligheid en watersysteem. Je signaleert risico’s en weet deze in te schalen en in plannen te verwoorden. Je stelt de tactische en operationele kaders op en houdt deze up-to-date. Ook evalueer je de inzet van medewerkers en protocollen welke buiten de reguliere bedrijfsvoering om plaatsvinden. Vanuit deze evaluaties schrijf je aanbevelingen.

Het zwaarte punt van de functie ligt op dit moment bij plannen en coördinatie voor onze vrijwillige dijkwacht en hoogwaterbrigade maar kan, afhankelijk van behoefte binnen de organisatie, verschuiven naar andere taakvelden rondom incidenten en calamiteitenbestrijding. Je borgt de training van de grote groep vrijwilligers rondom de dijkwacht en hoogwaterbrigade, onderhoudt de contacten met onze externe partners en bent verantwoordelijk dat het beschikbaar stellen van de materialen is georganiseerd.

Je vindt het leuk om op het gebied van innovatie en technologie opzoek te gaan naar slimme manieren om efficiënter in te kunnen zetten bij calamiteiten, hierbij werk je nauw samen met je collega’s van de afdeling beheer watersysteem en dijken maar ook afdeling overstijgend met crisiscoördinatoren of bijvoorbeeld informatievoorziening.

Je bent een echte verbinder, een netwerker, die zowel intern als extern is gericht. Je adviseert bij vraagstukken die raken aan incidenten en calamiteiten. Je beschikt over een goed begrip van zowel de inhoud, het proces als de relaties, waarbij je deze naadloos met elkaar weet te verbinden.

 

Jouw kwaliteiten 

Als analytisch sterke, resultaatgerichte en verbindende professional beschik je over kennis op het gebied van procesmatig werken en dit kan je vertalen naar tactische beleidsplannen, uitvoeringsplannen en calamiteitenbestrijdingsplannen. Je bent goed op de hoogte van landelijke/regionale ontwikkelingen en belangen op dit terrein. Je neemt beleid snel in je op en integreert het moeiteloos in je dagelijkse werkzaamheden, waarbij je jouw collega’s gemakkelijk meeneemt in je denkproces. Met een helikopterview overzie je het geheel en ben je in staat om complexe situaties te doorgronden en op te lossen, waarbij je rekening en verbinding houdt met de omgeving en de belangen van alle betrokken partijen.

Heb je Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde Hbo-opleiding in Integrale veiligheid, Land Water, Milieu of een vergelijkbare richting. Ben jij klaar om deze uitdagende rol met energie en enthousiasme aan te pakken?

 

Ons aanbod

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.952,- en maximaal € 5.376,- (functieschaal 10) bruto per maand op basis van 36 uur;
  • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget (21% van het brutosalaris per maand) waarin de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering zijn opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen of je kunt er extra verlof van kopen;
  • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar met daarna de mogelijkheid op een contract voor onbepaalde tijd;
  • Je krijgt een reiskostenvergoeding voor woon-werk van € 0,23 per kilometer (indien van toepassing);
  • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek arbo-technisch in te richten;
  • Bij ons waterschap zijn we gewend plaats en tijd onafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar;
  • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie, maar ook een goede balans tussen werken en leven staan bij ons centraal. Hiervoor is een persoonlijk budget beschikbaar van minimaal € 6.000,- per 5 jaar.
  • De pensioenvoorzieningen zijn verzekerd bij het ABP. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve verzekeringen.

 

Over de organisatie

Als afdeling Beheer watersysteem en dijken zijn we verantwoordelijk voor het waterbeheer en bescherming tegen overstromingen in ons werkgebied. Een uitgebreid takenpakket dat verdeeld is over verschillende teams. Met elkaar zorgen voor goede aan- én afvoer van water, sterke dijken, droge voeten in natte tijden en voldoende water in droge tijden. 

Medewerkers van de afdeling houden zich bezig met de dagelijkse zorg voor watergangen, waterkeringen en de bijbehorende technische installaties. Binnen het team Plannen en Omgeving worden tactische kaders opgesteld voor de uitvoering van de diverse onderwerpen in en rondom het watersysteem. Verder worden de belangen binnen de afdeling verzameld, afgewogen en ingebracht in projecten van derden. Binnen het team ligt er een opgave in het versterken van de tactische laag en het nog beter positioneren van het team binnen de organisatie.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jori Wolhoff (Teamleider plannen en omgeving), of over de procedure met Chantal Willighuis (Corporate recruiter).

Solliciteren kan tot en met 2 oktober 2024.
De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 14 oktober in de middag.

 

Deze vacature is tegelijkertijd in- en extern uitgezet.

 

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-33

Regio:

  • Drenthe
  • Overijssel

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Vacatureniveau:

HBO

Aantal uur:

32-36

Sluitingsdatum:

02-10-2024

Startdatum:

01-12-2024

Locatie:

Zwolle

Kantooradres:

Dokter van Deenweg 186 8025 BM Zwolle

Locatie: